Herlig og klassisk opskrift på denne traditionelle nytårsret, kogt torsk med sennepssovs. Her lavet helt fra bunden af.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
- Rens torsken for indmad, og sørg for at rens den grundigt for eventuelle blodrester.
- Skyl torsken godt, og drys den med groft salt.
- Lad den trække i køleskabet i mindst en time.
- Kog æggene i 10 minutter og lad dem køle af.
- Sæt torsken i en gryde med koldt vand, og tilsæt salt, laurbærblade, peberkorn og eddike.
- Bring vandet i kog, og sørg for at skum vandet, og lad den små simre i 15 minutter - Husk at gem vandet.
- Steg baconen på en tør pande.
- Hak æggene i små tern.
Sennepssovs
- Smelt smørret i en gryde.
- Bag smørret op med melet.
- Spæd langsomt op med ca. 5 dl af kogevandet fra fisken.
- Lad den koge igennem 5 minutter, før du smager den til med fiskesennep, salt, peber og et stænk eddike.
- Serveres med hvide kartofler, de sprøde bacontern, syltede rødbeder, de hårdkogte æg, fint hakket persille, revet peberrod og kapers.
Del denne opskrift