Nye danske kartofler skal koges med lidt nænsomhed. Det vil sige, at de skal ikke koges nær så længe som når kartoflen har fået lov til at ligge et par dage. Ved at koge dem mindre, så opnår man at kartoflen bliver sprød at bide i.
Skrub de nye kartofler godt, idet at skrælle dem vil være synd, og gør at de mister lidt af den sprødhed der er over dem.
Tag en gryde og lad kun vandet dække kartoflerne. Der er ingen grund til at komme alt for meget vand, da det intet formål tjener. Husk også låget, da det sparer på el-regningen.
Vandet bringes i kog, og der tilsættes salt, og eventuelt stilke af dild. Du kan fjerne eventuel skum med en ske, og skru nu ned for varmen og lad kartoflerne koge videre i 7-8 minutter.
Sluk for gryden, og lad kartoflerne stå i vandet yderligere 7-8 minutter før du hælder vandet fra.
Server dem straks, eventuelt med en gang hakket persille på toppen. Men forglem ikke sovsen til.