Opskrift på kalkunfond der kan bruges til de fleste retter med kalkun. Det kan godt betale sig, at lave sin egen fond fra bunden af, det kan smages. Du har mulighed for, at regulere smagen helt i den retning du kan lide.
Ingredienser
- 3 stk selleri
- 1 håndfuld persille
- 3 stk laurbærblade
- 2 stk gulerødder
- 2 stk løg
- 1 kilo kalkunben eller rester af indmad mm
- 2 tsk timian tørret
- salt
- peber
Antal personer: personer
Instruktioner
- Put alle ingredienserne i en stor gryde, dæk med koldt vand og lad det simre ved medium varme.
- Husk at skumme regelmæssigt og dæk med mere vand hvis der er fordampet for meget.
- Efter 3 timer, køles den af, sigtes, og fedtet skilles fra.
- Husk at resten kan fryses ned i isterningeposer, så er det nemt at hive frem og dosere i den næste sovs.
Del denne opskrift