Opskrift på en lækker cremet jordskokkesuppe, her lavet med porre, hvidløg og fløde. Serveres gerne på en kold vinterdag, efter en god tur i sneen. Du kan som jeg har gjort her, vælge at beholde skrællerne på, og blot vaske grøntsagerne godt, eller du kan vælge at skrælle dem, og suppen vil så få en lidt anden farve. Serveres gerne med lune flutes.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
- Skræl jordskokkerne og skær dem i tern.
- Pil løget og hvidløget og skær det i mindre stykker.
- Skær porren i mindre stykker.
- Kom jordskokkerne, løg, hvidløg, porre og timian i en gryde og svits dem let i lidt olie.
- Tilsæt vand, salt og laurbær og bring det hele i kog, og lad det småkoge under låg i 20 minutter.
- Fjern laurbærbladene fra suppen.
- Kom det hele i en blender og blend det som du ønsker det.
- Kom suppen tilbage i gryden, og tilsæt fløden.
- Bring suppen i kog igen, og smag den til med salt og peber.
Del denne opskrift