Ikea’s kødboller
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
2,5
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
2,5
time
Ingredienser
Kødboller
500
gram
hakket oksekød
250
gram
hakket svinekød
1
løg
1
fed
hvidløg
100
gram
rasp
1
æg
5
spsk
sødmælk
Sovs
1
dl
olie
40
gram
smør
40
gram
hvedemel
150
ml
oksebouillion
150
ml
grøntsagsbouillon
150
ml
fløde
2
spsk
soya
1
spsk
dijon sennep
Instruktioner
Kødboller
Bland det hakkede okse og svine kød.
Hak løget og hvidløget fint
Kom løg, hvidløg, rasp og æg i kødet og blandt det godt sammen.
Tilsæt mælk og salt og peber og rør det godt.
Form nogle små runde boller og læg dem på en tallerken.
Stil tallerkenen i køleskabet i et par timer – Så holder de bedre formen når de skal steges.
Put olie på en pande, og varm olien op. Når olie er varm, lægger du bollerne på.
Steg dem til de er gyldne og læg dem i et ildfast fast.
Stil dem i ovnen i cirka en halv time på 150 grader.
Sovs
Smelt smørret.
Tilsæt mel og rør godt rundt mens det får noget varme.
Tilsæt boullion lidt efter lidt, og rør godt rundt imens.
Tilsæt fløde, soya og sennep.
Kog sovsen op, og lad den småkoge indtil den får den konsistens du gerne vil have.