Ikea’s kødboller
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 2,5time
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 2,5time
Ingredienser
Kødboller
Sovs
Instruktioner
Kødboller
  1. Bland det hakkede okse og svine kød.
  2. Hak løget og hvidløget fint
  3. Kom løg, hvidløg, rasp og æg i kødet og blandt det godt sammen.
  4. Tilsæt mælk og salt og peber og rør det godt.
  5. Form nogle små runde boller og læg dem på en tallerken.
  6. Stil tallerkenen i køleskabet i et par timer – Så holder de bedre formen når de skal steges.
  7. Put olie på en pande, og varm olien op. Når olie er varm, lægger du bollerne på.
  8. Steg dem til de er gyldne og læg dem i et ildfast fast.
  9. Stil dem i ovnen i cirka en halv time på 150 grader.
Sovs
  1. Smelt smørret.
  2. Tilsæt mel og rør godt rundt mens det får noget varme.
  3. Tilsæt boullion lidt efter lidt, og rør godt rundt imens.
  4. Tilsæt fløde, soya og sennep.
  5. Kog sovsen op, og lad den småkoge indtil den får den konsistens du gerne vil have.