Hofgryde
Klassisk dansk hof-ret.
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
45
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
45
minutter
Ingredienser
50
gram
smør
2
dl
vand
250
gram
bønner
grønner
250
gram
champignon
600
gram
flæskesmåkød
2
dl
mælk
1
dl
tomater
hakkede
1
teske
paprika
salt
peber
Instruktioner
Kødet skæres i mundrette tern.
Champignon ordnes og halveres.
Kom lidt smør i gryden, og brun kødet og champion deri.
Tilsæt krydderier og vand, og lad retten simre under låg i ca. 45 minutter.
Hæld tomater, mælk og bønner og lad den koge op en gang.
Smages til med salt og peber, og kan eventuelt jævnes med en meljævning.
Serveres med løse ris eller kartoffelmos.