Hjemmelavet tomatketchup

Sommeren kommer snart, og grill sæsonen står for døren, og hvis du ligesom mig holder af en god hjemmelavet burger, så er det synd bare at bruge Bilka’s den bedste ketchup. Her er i stedet en opskrift på en god, nem hjemmelavet ketchup der lige tager burgeren op over normal standard.

Hjemmelavet tomatketchup
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Nem, lækker og hurtig tomatketchup
Servings
1 potion
Cook Time
1 time
Servings
1 potion
Cook Time
1 time
Hjemmelavet tomatketchup
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Nem, lækker og hurtig tomatketchup
Servings
1 potion
Cook Time
1 time
Servings
1 potion
Cook Time
1 time
Ingredients
Servings: potion
Instructions
  1. Pil løget og hvidløget, og skær det i små stykker.
  2. Skær sellerien i små stykker
  3. Skræl ingefæren og skær den i små stykker.
  4. Hæld olien i en gryde, sammen med løg, bladselleri, ingefær, hvidløg, chili (afhængigt af om du ønsker det), basilikumstilke, korianderfrø, nelliker, salt og peber.
  5. Lad det simre og trække ved svag varme i 10-15 minutter.
  6. Tilsæt tomater, og 3.5 dl koldt vand.
  7. Bring ketchuppen til kogepunktet igen, og lad den simre indtil den er reduceret ned til cirka halvdelen.
  8. Tilsæt basilikumblade, og kom ketchuppen i en blender, eller brug en stavblender.
  9. Blend ketchuppen til den bliver en jævn masse.
  10. Sigt ketchuppen igennem en si, for at få den blød og ensartet.
  11. Hæld den i en ren gryde, og tilsæt eddike og sukker.
  12. Bring den op til kogepunktet igen, og kog den ind indtil den har den konsistens du gerne vil have.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Hæld ketchuppen på steriliserede glas, og luk dem tæt til. Ketchuppen burde kunne holde sig i et halvt år, hvis den opbevares køligt.
Share this Recipe

Se også

Varm kartoffelsalat

Lækker gammel opskrift på en varm kartoffelsalat, her lavet med eddike, der passer til fx. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *