Nutella – Er du vild med det? Er dine børn? Hvorfor så ikke prøve denne lækre opskrift på en gang hjemmelavet nutella. Det er ikke svært at lave, og dine unger vil elske dig for det. Du kan eksperimentere med hvilken chokolade du foretrækker, for at få forskellige smage frem. Du kan også tilføje eventuelt appelsinsaft, for at få en lidt mere frisk smag. Mulighederne er mange, og det er kun dig der sætter grænsen.
Ingredienser
- 200 gram hasselnødder
- 150 gram lys chokolade
- 200 gram mørk chokolade
- 150 gram smør
- 1 tsk vanilie
- 3 dl fløde
Antal personer: personer
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader, og rist hasselnødderne i cirka 12-14 minutter - De må endelig ikke blive brændte.
- Blend dem godt, så det bliver til en gang mel.
- Smelt chokoladen i et vandbad.
- Varm fløden op, så den lige kommer over stuetemperatur.
- Tilsæt smørret til chokoladen og når det er smeltet, hælder du fløden i, sammen med vanille. Her kan du også vælge at tilsætte appelsinsaft fra en appelsin - Prøv dig lidt frem.
- Hæld det hele i sterile glas med låg, og lad det køle ned.
- Nutellaen vil holde sig cirka 2 uger i køleskab.
Del denne opskrift