Gulerodssovs
Lækker frisk i både farve og smag
Region
Sovser
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
30
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
30
minutter
Ingredienser
4
dl
hønsebouillion
1
spsk
mynte
frisk hakket
1
stk
løg
25
gram
smør
4
stk
gulerødder
3
stk
laurbærblade
1
citron
salt
peber
Instruktioner
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Hak løget fint.
Vask citronen grundigt og riv skallen, pres dernæst citronen og gem både saft og den revne skal.
Bring citronskal, løg, laurbær, gulerødder og hønseboullion i kog, og lad det koge i mindst 30 minutter under låg. Gulerødderne skal være helt møre.
Fjern laurbærbladene, og blend resten af blandingen sammen med citronsaften.
Hæld den blendede masse tilbage i gryden og tilsæt smør.
Smages til med salt, peber og hakket mynte.