En lækker opskrift på en fyldig gulerods sovs. Passer perfekt til, stegt eller dampet fisk, stegt kylling eller fiskefrikadeller.
Ingredienser
- 4 dl hønsebouillion
- 1 spsk mynte frisk hakket
- 1 stk løg
- 25 gram smør
- 4 stk gulerødder
- 3 stk laurbærblade
- 1 citron
- salt
- peber
Antal personer: personer
Instruktioner
- Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
- Hak løget fint.
- Vask citronen grundigt og riv skallen, pres dernæst citronen og gem både saft og den revne skal.
- Bring citronskal, løg, laurbær, gulerødder og hønseboullion i kog, og lad det koge i mindst 30 minutter under låg. Gulerødderne skal være helt møre.
- Fjern laurbærbladene, og blend resten af blandingen sammen med citronsaften.
- Hæld den blendede masse tilbage i gryden og tilsæt smør.
- Smages til med salt, peber og hakket mynte.
Del denne opskrift