Græske kartofler
Sprøde kartofler, med et stænk af oregano og et frisk pust af citron.
Region
Græsk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
10
minutter
40
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
10
minutter
40
minutter
Ingredienser
8
bage kartofler
4
fed
hvidløg
1
dl
olivenolie
1
dl
vand
1
spsk
oregano
1
citron
saften fra den
salt
peber
Instruktioner
Varm ovnen op til 220 grader
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. ca 6-8 stykker pr. kartoffel, afhængigt af størrelsen
Pres hvidløget og put alle ingredienser i et ildfast fad og bland det godt
Krydr godt med både salt og peber
Sæt dem i ovnen i cirka 40 minutter
Efter 40 minutter, så vend kartoflerne rundt i fadet, således at de også bliver gyldne på den anden side.
Giv dem et lille drys salt og peber når du har rørt rundt i dem igen.
Hvis alt vandet er fordampet for fadet, så hæld lidt mere vand ved.
Giv dem yderligere 40 minutter i ovnen – Du skal ikke være bange for at give dem for længe, men jo mere gyldne de er, jo bedre smager de.