Gammeldags fastalavnsboller med creme
Creme på den gammeldags måde, og fastalavnsboller – bedre bliver det ikke
Region
Dansk
Antal personer
20
boller
Tilberedningstid
Ventetid
40
minutter
1.5
time
Antal personer
20
boller
Tilberedningstid
Ventetid
40
minutter
1.5
time
Ingredienser
Boller
1
æg
350
gram
mel
1
teske
kardemomme
2
spiseske
sukker
150
gram
smør
1 1/4
dl
mælk
25
gram
gær
Creme
1
æg
2
spiseske
marizena
2 1/2
dl
mælk
1
stang
vanilie
Instruktioner
Creme
Rør 1 æg godt sammen med sukkeret.
Bland maizena i mens du pisker det godt.
Tilsæt mælk, og kornene fra 1 stang vanille.
Bring det hele i kog under konstant omrøring.
Sæt cremen til afkøling i køleskabet, du må godt røre i den ind imellem.
Boller
Lun mælken op til lidt over stuetemperatur (cirka 40 grader), og smulr gæret ud heri.
Sørg for at gæret er helt opløst i mælken.
Bland smør, mel, sukker og kardemomme, og ælt det så godt sammen du kan.
Tilsæt æg og mælk og ælt nu dejen sammen til en sammenhængende dej.
Lad den hæve i cirka en time.
Del dejen i 20-24 stykker, og pres dem flade, sådan at du får en (næsten) 4-kanten flad facon.
Læg en gang creme på midten, og fold de 4 hjørner ind mod midten og tryk dem let sammen.
Sæt dem på bagepladen med samlingen nedad.
Lad dem hæve i 30 minutter.
Pensles med æg eller mælk og bages i 8-10 minutter ved 220 grader.
Pyntes med flormelis eller glassur.