Gammeldags fastalavnsboller med creme
Creme på den gammeldags måde, og fastalavnsboller – bedre bliver det ikke
Antal personer
20boller
Tilberedningstid Ventetid
40minutter 1.5time
Antal personer
20boller
Tilberedningstid Ventetid
40minutter 1.5time
Ingredienser
Boller
Creme
Instruktioner
Creme
  1. Rør 1 æg godt sammen med sukkeret.
  2. Bland maizena i mens du pisker det godt.
  3. Tilsæt mælk, og kornene fra 1 stang vanille.
  4. Bring det hele i kog under konstant omrøring.
  5. Sæt cremen til afkøling i køleskabet, du må godt røre i den ind imellem.
Boller
  1. Lun mælken op til lidt over stuetemperatur (cirka 40 grader), og smulr gæret ud heri.
  2. Sørg for at gæret er helt opløst i mælken.
  3. Bland smør, mel, sukker og kardemomme, og ælt det så godt sammen du kan.
  4. Tilsæt æg og mælk og ælt nu dejen sammen til en sammenhængende dej.
  5. Lad den hæve i cirka en time.
  6. Del dejen i 20-24 stykker, og pres dem flade, sådan at du får en (næsten) 4-kanten flad facon.
  7. Læg en gang creme på midten, og fold de 4 hjørner ind mod midten og tryk dem let sammen.
  8. Sæt dem på bagepladen med samlingen nedad.
  9. Lad dem hæve i 30 minutter.
  10. Pensles med æg eller mælk og bages i 8-10 minutter ved 220 grader.
  11. Pyntes med flormelis eller glassur.