Lækker opskrift på cremefyldte gammeldags fastalavnsboller. Her laves cremen selv, men du kan også bruge pulvercreme, selv om resultatet på ingen måde kan sammenlignes med den creme du laver selv.
Gammeldags fastalavnsboller med creme
|
Print Recipe
|
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
|
Creme på den gammeldags måde, og fastalavnsboller - bedre bliver det ikke
Antal personer |
20 boller |
Tilberedningstid | Ventetid |
40 minutter | 1.5 time |
|
|
Ingredienser
Antal personer: boller
Instruktioner
Creme
- Rør 1 æg godt sammen med sukkeret.
- Bland maizena i mens du pisker det godt.
- Tilsæt mælk, og kornene fra 1 stang vanille.
- Bring det hele i kog under konstant omrøring.
- Sæt cremen til afkøling i køleskabet, du må godt røre i den ind imellem.
Boller
- Lun mælken op til lidt over stuetemperatur (cirka 40 grader), og smulr gæret ud heri.
- Sørg for at gæret er helt opløst i mælken.
- Bland smør, mel, sukker og kardemomme, og ælt det så godt sammen du kan.
- Tilsæt æg og mælk og ælt nu dejen sammen til en sammenhængende dej.
- Lad den hæve i cirka en time.
- Del dejen i 20-24 stykker, og pres dem flade, sådan at du får en (næsten) 4-kanten flad facon.
- Læg en gang creme på midten, og fold de 4 hjørner ind mod midten og tryk dem let sammen.
- Sæt dem på bagepladen med samlingen nedad.
- Lad dem hæve i 30 minutter.
- Pensles med æg eller mælk og bages i 8-10 minutter ved 220 grader.
- Pyntes med flormelis eller glassur.
Del denne opskrift