Herlig opskrift på bankekød med rigtigt meget smag og rodfrugter. Serveres gerne med kartoffelmos, syltede rødbeder og et drys persille. Passer perfekt til en kold vinteraften.
Ingredienser
- 500 gram gulerødder
- 750 gram oksetykkam
- 200 gram skorzonerrødder
- 2 dl rødvin
- 1 håndfyld timian frisk
- 4 spiseske cherry
- 20 gram smør
- 1 selleri
- 1 dl mel blandet med salt og peber
- 5 laurbærblade
- 4 spiseske rødvinseddike
- salt
- peber
Antal personer: personer
Instruktioner
- Skær kødet i en halv centimeter tykke skiver.
- Vend kødet i mel.
- Steg det brun lidt af gangen i afbruset smør.
- Kog stegegryden af med eddike når alt kødet er brunet.
- Når eddiken er reduceret til 1-2 spiseskefulde tilsættes krydderier, kød, vin, sherry og vand nok til at dække kødet.
- Lad det simre under låg i cirka 1.5 time, og tilsæt eventuelt mere vand undervejs.
- Gør grøntsagerne i stand, og skær dem i skiver.
- Kom grøntsager og fløde i retten når der er cirka 15 minutter's kogetid tilbage.
- Smages til med salt og peber.
Del denne opskrift