Frikadeller med brun sovs

Gammel dansk opskrift på frikadeller med brun sovs, som vor mor lavede dem. Jeg plejer at lave mere end rigeligt, da de sagtens kan bruges dagen efter på et stykke rugbrød.

Frikadeller med brun sovs
Stem: 3
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Frikadeller er godt - prøv om sommeren at udelad den brune sovs, og bare spis dem med nye kartofler og smørsovs.
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
45 minutter
Frikadeller med brun sovs
Stem: 3
Bedømmelse: 4
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Frikadeller er godt - prøv om sommeren at udelad den brune sovs, og bare spis dem med nye kartofler og smørsovs.
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
45 minutter
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
45 minutter
Ingredienser
Frikadeller
Brun sovs
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Rør fars og løg med salt, peber og mel.
  2. Tilsæt ægget og rør mælken i lidt af gangen.
  3. Lad farsen trække ½ time i køleskabet før brug.
  4. Kom en klat smør på panden og dyp en spiseske ned i det varme fedtstof, og form frikadellerne med skeen. Med lidt øvelse kan det gøres på kanten af skålen hvor du har farsen i, ellers er det op i hånden med den, og form den der.
  5. Sæt frikadellerne på panden, og steg dem ved ikke alt for stærk varme i ca. 10 minutter. Du kan se om frikadellen er færdig, ved at stikke en gaffel i den, og hvis du kan løfte den fra panden, så er den gennemstegt.
Brun sovs
  1. Hvis du har kogt kartofler til dine frikadeller, så kan du bruge kartoffelvandet, ellers kan du bruge en lys bouillion som grund.
  2. Tag frikadellerne fra panden, og hæld kartoffelvandet/den lyse fond på panden, og lad det bruse af.
  3. Jævnes med en meljævning, som røres i lidt af gangen under omrøring indtil den rette konsistens opnåes.
  4. Smages til med salt og peber.
  5. Tilsæt kulør.
  6. Serveres med kogte kartofler, og brun sovs samt rødkål.
Del denne opskrift

Se også

svenske pølseret

Selv om retten hedder Svensk pølseret, er der ikke meget svensk over den. Opskriften er …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *