Gammel dansk opskrift på frikadeller med brun sovs, som vor mor lavede dem. Jeg plejer at lave mere end rigeligt, da de sagtens kan bruges dagen efter på et stykke rugbrød.
Frikadeller med brun sovs
Stem: 6
Bedømmelse: 3.5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Frikadeller er godt - prøv om sommeren at udelad den brune sovs, og bare spis dem med nye kartofler og smørsovs.
Kom en klat smør på panden og dyp en spiseske ned i det varme fedtstof, og form frikadellerne med skeen. Med lidt øvelse kan det gøres på kanten af skålen hvor du har farsen i, ellers er det op i hånden med den, og form den der.
Sæt frikadellerne på panden, og steg dem ved ikke alt for stærk varme i ca. 10 minutter. Du kan se om frikadellen er færdig, ved at stikke en gaffel i den, og hvis du kan løfte den fra panden, så er den gennemstegt.
Brun sovs
Hvis du har kogt kartofler til dine frikadeller, så kan du bruge kartoffelvandet, ellers kan du bruge en lys bouillion som grund.
Tag frikadellerne fra panden, og hæld kartoffelvandet/den lyse fond på panden, og lad det bruse af.
Jævnes med en meljævning, som røres i lidt af gangen under omrøring indtil den rette konsistens opnåes.
Smages til med salt og peber.
Tilsæt kulør.
Serveres med kogte kartofler, og brun sovs samt rødkål.