En god opskrift på flæskesteg med knasende sprøde svær. Kan serveres juleaften, men også gerne i de kolde vinter måneder.
Flæskesteg med knasende sprøde svær og brun sovs
|
Print Recipe
|
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
|
Om vinteren, eller ved juletid er det tradition for flæskesteg
Antal personer |
4 personer |
Tilberedningstid | Ventetid |
1 time | 1 time |
|
|
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
Flæskesteg
- Rids sværen helt ned kødet med en ½ centimeters mellemrum, men dog uden at ridse selve kødet.
- Hæld vandet i bradepanden og læg stegen i vandet - Med sværene nedad, og sæt den i ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter. Dette bevirker at sværene åbner sig ganske lidt.
- Tag stegen ud, og vend den, og salt den godt med groft salt, kom gerne ned mellem sværene.
- Sæt stegen på en rist og placer den på bradepanden. Sørg for at sværrene kommer til at ligge så lige de kan. Du kan bruge en kartoffel, eller sølvpapir til at ligge under stegen så sværene bliver så vandrette som muligt.
- Kom laurbærblade ned mellem nogle af sværrene, og kom resten i bunden af bradepanden sammen med nellikerne.
- Lad stegen stege på 200 grader i ca. 1½ time. Hvis du bruger stegetermometer kan du, når stegen når en temperatur på 55 grader, se om sværen er sprød. Hvis ikke den er sprød, sættes temperaturen i ovnen op til 250 graden, indtil temperaturen i stegen er 65 grader. Husk at hold øje med at sværene ikke bliver for mørke.
- Tag stegen ud af ovnen, og hæld skyen i en skål.
- Lad stegen hvile utildækket i 20 minutter, hvorved at temperaturen i stegen stiger til 70 grader.
Sovs
- Lav en meljævning af vand og mel og ryst den godt sammen
- Bring stegeskyen i kog - Hvis ikke der er nok stegesky, kan der spædes op med kartoffelvand
- Jævn sovsen med meljævningen, og smag til med salt og peber - Tilsæt til sidst kulør eller gastrik
- Flæskesteg serveres traditionelt med kogte kartofler, rødkål, og kogte grønsager. Du kan også vælge at servere med brunede kartofler.
Del denne opskrift