Fastalavnsboller med syltetøj og flødeskum
Lækre fastalavnsboller med syltetøj
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 1.25 timer
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 1.25 timer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smelt smørret, og lad det stå og køle af mens du laver resten af dejen.
  2. Varm mælken op til cirka lidt over stuetemperatur (40 grader), den må ikke blive for varm.
  3. Bland gæret i blandingen og sørg for at gæret er helt opløst.
  4. Bland sukker, salt og kardemomme i.
  5. Kom ægget i og pisk det let.
  6. Kom melet og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
  7. Til sidst hælder du det flydende smør i.
  8. Ælt dejen igen, indtil smørret er helt æltet ind i dejen.
  9. Lad dejen hæve i 45 minutter.
  10. Slå dejen ned, og form cirka 20 boller af dejen.
  11. Lad dem hæve igen i cirka 30 minutter.
  12. Pensl bollerne med mælk eller æg.
  13. Bages ved 220 grader i ca. 10-15 minutter indtil de er gyldne på toppen.
  14. Lad dem afkøle og skær så toppen af bollerne, og brug en ske til at tage en skefuld af indmaden ud af bollen.
  15. Fyld hullet med syltetøj, og kom så indmaden ovenpå igen.
  16. Kom flødeskum eller creme ovenpå igen, og sæt “låget” på igen.
  17. Drys flormelis på toppen og bollerne er klar til servering.