Lækker opskrift på en nem og hurtig fastalavnsbolle, hvis du skal bruge nogle i en fart. Her lavet med syltetøj og flødeskum, men kan sagtens laves med creme også.
Ingredienser
- 2 1/2 dl mælk
- 1 dl sukker
- 1 æg
- 2 spsk kardemomme
- 1/2 teske salt
- 50 gram gær
- 7 dl mel
- 100 gram usaltet smør
Antal personer: personer
Instruktioner
- Smelt smørret, og lad det stå og køle af mens du laver resten af dejen.
- Varm mælken op til cirka lidt over stuetemperatur (40 grader), den må ikke blive for varm.
- Bland gæret i blandingen og sørg for at gæret er helt opløst.
- Bland sukker, salt og kardemomme i.
- Kom ægget i og pisk det let.
- Kom melet og ælt dejen indtil den er glat og smidig.
- Til sidst hælder du det flydende smør i.
- Ælt dejen igen, indtil smørret er helt æltet ind i dejen.
- Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Slå dejen ned, og form cirka 20 boller af dejen.
- Lad dem hæve igen i cirka 30 minutter.
- Pensl bollerne med mælk eller æg.
- Bages ved 220 grader i ca. 10-15 minutter indtil de er gyldne på toppen.
- Lad dem afkøle og skær så toppen af bollerne, og brug en ske til at tage en skefuld af indmaden ud af bollen.
- Fyld hullet med syltetøj, og kom så indmaden ovenpå igen.
- Kom flødeskum eller creme ovenpå igen, og sæt "låget" på igen.
- Drys flormelis på toppen og bollerne er klar til servering.
Del denne opskrift