Brunede kartofler
Lækre små brunede kartofler til flæskestegen, andestegen eller andre små lune retter
Region
Julemad
Antal personer
2
personer
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
1
time
Antal personer
2
personer
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
1
time
Ingredienser
1/2
kilo
kartofler
små og faste gerne aspargeskartofler
3
spsk
sukker
50
gram
smør
Instruktioner
Kartoflerne koges, og der hældes koldt vand i gryden.
Pil kartoflerne.
Afkøl kartoflerne.
Hæld sukkeret på en varm pande, og når sukkeret er karamelliseret, så tilsæt smørret og rør det ud i sukkeret.
Hæld kartoflerne i, og krydr med salt. Vend kartoflerne rundt jævnligt så de får sukker på alle siderne.
Jo længere tid kartoflerne får lov til at stå, jo mere farve vil de antage, og jo mere smag kommer der frem i sukkeret.
Serveres gerne som tilbehør, med hvide kogte kartofler ved siden af.