Brun sovs, klassisk

Klassisk opskrift på dansk brun sovs som vores farmor lavede den. Der er mange måder at lave denne klassiske sovs på, men dette er den måde, som jeg lærte at lave sovsen på da jeg var knægt.

Brun sovs, klassisk
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Pandesovs som vor farmor lavede den.
Servings
4 personer
Cook Time
10 minutter
Servings
4 personer
Cook Time
10 minutter
Brun sovs, klassisk
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Pandesovs som vor farmor lavede den.
Servings
4 personer
Cook Time
10 minutter
Servings
4 personer
Cook Time
10 minutter
Ingredients
Servings: personer
Instructions
  1. Steg din steg på en bund af forskellige grønsager. Her er løg, selleri og gulerødder værd at bruge. Du kan også komme en enkelt eller to kartofler i, således at du udtrækker noget af stivelsen fra kartoflerne der også er med til at jævne sovsen. Tilsæt lidt vand og sørg for at stegen ikke tørrer ud under stegningen.
  2. Tag din stegesky og tilsæt nu mel. Rør indtil du har en slags dej, (roux), og tilsæt lidt efter lidt kogevand fra dine grønsager. Det kan være kartoffelvand, eller blomkålsvand eller hvad du nu skal have af tilbehør til.
  3. Du skal sikre dig, at alt stegefedtet og diverse bundfald fra bradepanden bliver opløst helt.
  4. Tilsæt lidt soyasovs, og lad den småsimre indtil du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Share this Recipe

Se også

Veloutesovs / Veloute sauce

Klassisk opskrift på denne gamle sovs. Dette er en grundsovs der er base for mange …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *