Boller i selleri
Lækker opskrift – På en frisk gang boller i selleri.
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Ingredienser
Kødboller
500
gram
hakket svinekød
1
æg
1
liter
vand
1
løg
salt
peber
Sovs
1
dl
mel
750
gram
selleri
salt
peber
Instruktioner
Kødboller
Hak løg og rør dem i farsen.
Mel og peber røres i, og der røres godt. Tilsæt derefter æg, og rør mælken i.
Lad farsen trække en halv time i køleskab.
Skær sellerien i grove tern, og kog dem i let saltet til de er næsten møre.
Form farsen til små boller, og kog dem i sellerivandet. Når bollerne kommer op til overfladen er de færdige og tages op.
Sovsen
Ryst mel og lidt vand sammen i en mel jævning, og jævn kogevandet.
Kom selleri og kødbollerne tilbage i sovsen
Kog den godt igennem, og smag til med salt og peber.
Serveres bedst med rugbrød, franskbrød eller kogte kartofler.