Boller i karry
Boller i karry smager godt, hvad enten den skal være stærk eller mild.
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Ingredienser
Kødboller
2
teske
salt
500
gram
hakket svinekød
5
dl
mælk
peber
1
dl
mel
1
løg
1
liter
vand
1
æg
Karrysovs
50
gram
smør
1
dl
mel
2
teske
karry
(eller mere, afhængigt af hvor stærk du ønsker sovsen)
5
dl
kogevand
(fra kødbollerne)
1
dl
fløde
salt
Instruktioner
Kødboller
Det hakkede svinekød puttes i en skål
Hakket løg, 2 tsk salt, 1 dl. mel og peber røres i.
Tilsæt ægget
Rør væsken i lidt efter lidt.
Sæt farsen i køleskabet i en halv time.
Farsen formes herefter til boller
Kog vandet i en gryde, og put lidt salt i.
Når vandet koger, puttes kødbollerne ned i vandet.
Når kødbollerne kommer op til overfladen er de færdige, og tages op af vandet.
Gem kogevandet til karrysovsen!
Karrysovs
Fedtstoffet smeltes, og karryen kommes ned i.
Tilsæt melet og lad det simre i et par minutter under omrøring.
Tilsæt ca. ½ liter af kogevandet lidt af gange under omrøring.
Put evt. lidt fløde i sovsen og smag til med salt.
Kom kødbollerne i sovsen og varm igennem.
Serveres med kartofler og /eller løse ris