Bøf bearnaise
Bøf og bearnaisesovs – Bedre bliver det ikke! Perfekt til den kræsne mand.
Servings
4personer
Cook Time
45minutter
Servings
4personer
Cook Time
45minutter
Ingredients
Instructions
  1. Sæt smørret over i et vandbad, og lad det smelte ganske langsomt. Det må helst ikke blive for varmt.
  2. Hvorvidt du skal klare smørret – Det vil sige, at du kun bruger den rene smør, og lader det hvide bundfald være tilbage, eller om du bruger alt smørret er der delte meninger om. Dette kan gøres ved for eksempel at hælde smørret gennem et kaffefilter når det alt sammen er smeltet.
  3. Mens smørret smelter, kan du hakke estragonen og gå i gang med bearnaiseessensen.
  4. Kom hvidvin, vand, løg, eddike, og cirke halvdelen af estragonen i en gryde, sammen med lidt salt og peber.
  5. Kog det hele ganske let, og lad det simre indtil der ikke er mere end 1-2 spiseskefulde essens tilbage i gryden. Hvis du smager på essensen skal den være sur, og smage stærkt af både estragon og løg.
  6. Sigt essensen, gerne gennem et stykke stof så du får den helt rene essens.
  7. Dette er et godt tidspunkt at smide bøfferne på en pande, og krydre godt med salt og peber, for nu skal der piskes.
  8. Kom essensen i endnu et vandbad, og pisk æggeblommerne i.
  9. Pisk i nogle minutter indtil det er helt rørt sammen.
  10. Tag et par spiseske fulde smør og pisk ind i blandingen.
  11. Pisk det godt og hæld endnu et par skefulde smør i blandingen.
  12. Gør dette et par gange, indtil du til sidst kan hælde smørret i, i en lille stråle mens du pisker grundigt.
  13. Pisk indtil du får den rette konsistens.
  14. Smag til med estragon, citronsaft, salt og peber.
  15. Serveres eventuelt med hjemmelavede pommes frites