Andefond
Lækker fond til din julemad
Region
Julemad
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
3
timer
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
3
timer
Ingredienser
10
stk
sorte peberkorn
4
stk
kartofler
1
stk
persillerod
5
stk
laurbærblade
2
stk
gulerødder
indvolde fra anden
hals, vingespidser, og krås
2
stk
løg
Instruktioner
Skræl og skyl alle grøntsagerne.
Kom grøntsagerne i en gryde, sammen med indvoldene fra anden og vingespidserne og halsen, dæk til med vand.
Gryden bringes i kog, og lad den småsimre i 1-2 timer, dette kan passende gøres mens anden tilberedes i ovnen.
Husk at skumme fonden jævnligt.
Fjern fedtet fra fonden, eventuelt ved at køle den ned og lad den stå natten over, eller ved hjælp af en sovseske.
Si fonden og den er klar til brug.