Lækker opskrift på andefond der passende kan bruges til den brune sovs juleaften, eller du kan vælge at bruge den til din vildt sovs til den forlorne hare.
Ingredienser
- 10 stk sorte peberkorn
- 4 stk kartofler
- 1 stk persillerod
- 5 stk laurbærblade
- 2 stk gulerødder
- indvolde fra anden hals, vingespidser, og krås
- 2 stk løg
Antal personer: personer
Instruktioner
- Skræl og skyl alle grøntsagerne.
- Kom grøntsagerne i en gryde, sammen med indvoldene fra anden og vingespidserne og halsen, dæk til med vand.
- Gryden bringes i kog, og lad den småsimre i 1-2 timer, dette kan passende gøres mens anden tilberedes i ovnen.
- Husk at skumme fonden jævnligt.
- Fjern fedtet fra fonden, eventuelt ved at køle den ned og lad den stå natten over, eller ved hjælp af en sovseske.
- Si fonden og den er klar til brug.
Del denne opskrift