Æbletærte med kanel
Lun og lækker æbletærte med et strejf af kanel
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
30
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
30
minutter
Ingredienser
Dej
400
gram
mel
300
gram
sukker
250
gram
smør
2
æg
Fyld
50
gram
smør
1/2
teske
muskatnød
revet
6
æbler
3
spiseske
mel
100
gram
sukker
1
teske
kanel
1
teske
vanilie
Instruktioner
Dej
Bland mel, sukker og smør sammen til en grumset blanding.
Put æggene i, og saml dejen.
Delen dejen i to, og kom så dejen i køleskabet i en time eller to.
Fyld
Skræl æblerne og skær dem i tern.
Pres citronen og vend æblestykkerne i saften.
Bland mel, sukker, vanillie, kanel og muskatnød sammen.
Vend æblerne i.
Rul den ene klump dej ud på et bagepapir, og læg den i en tærteform.
Hæld æblefyldet over.
Rul den anden klump dej ud, og lav et låg over æblefyldet.
Skær det overskyende dej af.
Med en lille kniv prikker du nogle huller i låget, således at dampen fra fyldet kan komme ud.
Pynt eventuelt med perlesukker.
Bages i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Serveres med is eller creme fraiche.