Æbletærte med kanel
Lun og lækker æbletærte med et strejf af kanel
Antal personer
4personer
Tilberedningstid
30minutter
Antal personer
4personer
Tilberedningstid
30minutter
Ingredienser
Dej
Fyld
Instruktioner
Dej
  1. Bland mel, sukker og smør sammen til en grumset blanding.
  2. Put æggene i, og saml dejen.
  3. Delen dejen i to, og kom så dejen i køleskabet i en time eller to.
Fyld
  1. Skræl æblerne og skær dem i tern.
  2. Pres citronen og vend æblestykkerne i saften.
  3. Bland mel, sukker, vanillie, kanel og muskatnød sammen.
  4. Vend æblerne i.
  5. Rul den ene klump dej ud på et bagepapir, og læg den i en tærteform.
  6. Hæld æblefyldet over.
  7. Rul den anden klump dej ud, og lav et låg over æblefyldet.
  8. Skær det overskyende dej af.
  9. Med en lille kniv prikker du nogle huller i låget, således at dampen fra fyldet kan komme ud.
  10. Pynt eventuelt med perlesukker.
  11. Bages i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
  12. Serveres med is eller creme fraiche.