Herlig og lækker opskrift på en æbletærte med kanel. Serveres varm, med is, eller creme fraiche til.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
Dej
- Bland mel, sukker og smør sammen til en grumset blanding.
- Put æggene i, og saml dejen.
- Delen dejen i to, og kom så dejen i køleskabet i en time eller to.
Fyld
- Skræl æblerne og skær dem i tern.
- Pres citronen og vend æblestykkerne i saften.
- Bland mel, sukker, vanillie, kanel og muskatnød sammen.
- Vend æblerne i.
- Rul den ene klump dej ud på et bagepapir, og læg den i en tærteform.
- Hæld æblefyldet over.
- Rul den anden klump dej ud, og lav et låg over æblefyldet.
- Skær det overskyende dej af.
- Med en lille kniv prikker du nogle huller i låget, således at dampen fra fyldet kan komme ud.
- Pynt eventuelt med perlesukker.
- Bages i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
- Serveres med is eller creme fraiche.
Del denne opskrift