Æblekage, gammeldags
Lækker æblekage, med sprøde makroner og flødeskum
Servings
4personer
Cook Time
30minutter
Servings
4personer
Cook Time
30minutter
Ingredients
Æblemos
Æblekage
Instructions
Æblemos
  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset.
  2. Skær æblerne i mindre stykker.
  3. Flæk vanillestangen på langs og kom den i en gryde sammen med æblerne.
  4. Hæld vandet ved og bring gryden i kog.
  5. Lad æblerne simre til de bliver møre.
  6. Du skal tilsætte lidt mere vand hvis de koger helt ud.
  7. Smag til med sukker – Du kan godt risikere at skulle bruge (meget) mere sukker hvis æblerne er meget sure.
  8. Hvis æblemosen er meget tynd, lader du den simre indtil du opnår den rette konsistens.
  9. Husk at mosen bliver tykkere efter afkøling.
Æblekage
  1. Put makronerne i en stor frysepose og sørg for at det meste af luften er presset ud.
  2. Læg æblemos og makroner skiftesvis i en glasskål, eller små potionsglas.
  3. Bank på posen med hænderne så du får knust makronerne til passende størrelser.
  4. Pynt med flødeskum og ribsgele på toppen.