Opbevaring af køkkenknive

Der er mange måder at opbevare dine knive. Her vil Hvalsøe Design komme ind på fordele og ulemper ved de forskellige metoder, og gøre valget nemmere for dig.

Det er efterhånden de færreste, som har deres knive liggende i en skuffe. Det er skadeligt for knivene, da de kan blive ridsede og sløve. Derudover giver det et dårligt overblik hvis de ligger i en bunke inde i skuffen. Der findes dog smarte skuffer og skuffesystemer, som er specielt beregnet til knive, hvor der er riller til hver kniv, så de ikke rammer hinanden. Dette er umiddelbart den eneste anbefalelsesværdige metode, hvis du ønsker at opbevare dem i en skuffe.

De mest anvendte måder at opbevare knivene på, er enten en knivmagnet eller en knivblok. Vores anbefaling er, at du vælger en knivmagnet. En knivmagnet er et godt valg i forhold til hygiejne. Den kræver stort set ingen rengøring, og er nem at tørre af med en klud. Nogle knivblokke, derimod, kan være så godt som umulige at få helt rene, da der samler sig snavs nede i rillerne til knivene.

En udfordring man ofte støder på med knivblokkene er, at de er lavet til et bestemt sæt knive. Rillerne har en bestemt bredde, som passer til en urtekniv, en filetkniv osv. Det problem undgår du med en knivskinne, hvor du kan hænge lige de knive du ønsker, og faktisk også andre metalgenstande. Nogle knivmagneter har endda tilbehør såsom kroge, og bøtter, som kan hænge på skinnen. Du skal dog være opmærksom på, at det tager meget af pladsen.

Knivmagneten er pladsbesparende da den kan hænge på væggen, i stedet for at fylde på køkkenbordet.

Det kan især anbefales at vælge en knivmagnet som er lavet i et blødt materiale som træ, da det skåner knivene mere end f.eks. metal. Metallet kan nemlig ridse knivene, hvis man ikke er forsigtig når man hænger dem op.

Der findes mange forskellige knivskinner i forskellige designs. De fleste er magnetiske, mens andre består af to lister af træ med en rille imellem, hvor man placerer knivene. Det sidstnævnte design giver den udfordring at det kræver en del plads over knivskinnen, da du skal placere kniven oppefra. Derfor egner de sig ikke særlig godt hvis du har overskabe i køkkenet.

Vi anbefaler en simpel knivmagnet i træ, med stærke neodymium magneter, som kan holde selv de tunge knive på plads.

Se også

Glem ikke “sovsen” til din tapas

Tapas er så meget mere end blot kød, ost og brød. Det der virkelig får …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.