Lær at holde den perfekte herremiddag

Er det din tur til at holde herremiddag, men er du meget i tvivl om, hvordan du skal gribe det hele an? Frygt ej. I denne artikel får du en række gode tips til, hvordan du får succes med din herremidag.

Lav en sjov og anderledes invitation

En rigtig god måde at imponere dine gæster på og samtidig få dem til at glæde sig til din middag er ved hjælp af en sjov invitation. Sådan en invitation kunne for eksempel laves online, hvor du får en storbarmet kvinde til at sige et par frække ord og spørger om pågældende vil komme til din herremiddag d. 1. juni eller hvornår du nu holder den.

Send invitationen på en mail og forvent et stort fremmøde, der alle er meget begejstrede for din måde at invitere på.

Find en lækker og smagfuld opskrift på en god kødret + dessert

En herremiddag bærer selvfølgelig præg af en storslået middag, hvor der ikke er sparet på noget – og bestemt ikke kødet. Derfor er det en god ide at finde en ret med masser af kød.

Sådan en ret kan for eksempel være svineskank, der er oplagt at servere om vinteren sammen med et godt og mørkt glas øl.

Husk også at finde på en god dessert. Måske en lækker kage eller noget smagfuldt is. Mulighederne er mange, men det vigtigste er uden tvivl hovedretten.

Tip: Hvis du gerne vil blive bedre til at lave rigtig herremad, kan du med fordel invitere dig selv og gutterne med på et madkursus hos TV-kokken Timm Vladimir. Det populære kursus hedder ”Bøf og Bajere” og henvender sig især til dig, der elsker rigtig herremad, der giver den midterste finger til fitness- og helsekost.

Find noget passende øl eller vin til retten

Til middagen skal I selvfølgelig have noget godt at drikke. Valg af drikkevarer afhænger i høj grad af, hvad I skal spise. Dog bliver der typisk serveret øl og-/eller vin til herremiddage. Og der er typisk tale om special øl og lidt dyrere vine.

Tip: Inden du afholder herremiddagen, er det en god ide at tage på en øl- eller vinsmagning med henblik på at finde et par gode flasker til den store aften. Ved at tage til øl- eller vinsmagning kan du få en god ide om, hvilke mærker og varianter, der er ekstra gode netop nu. Derudover får du også et større kendskab til øl og vin, hvilket kommer dig til gavn, når dine venner spørger indtil, hvad det er I drikker.

Slut gerne aftenen af med et glas cognac eller whisky og selvfølgelig en god cigar

En perfekt måde at slutte aftenen af på er et godt glas whisky eller cognac og en god cigar. Whisky og cigar er indbegrebet af herremiddag. Det er der vidst ingen tvivl om.

Hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du med fordel købe en cigar af lidt højere kvalitet end dem du kan få i supermarkederne. Derudover er det også oplagt at købe en whisky eller cognac i en specialforretning, hvor kvaliteten lige er en tand bedre.

Du kan se vores lidt af maden fra vores sidste herremiddag her.

Se også

Glem ikke “sovsen” til din tapas

Tapas er så meget mere end blot kød, ost og brød. Det der virkelig får …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.