Blog Archives

Jamie Oliver’s tomatsovs til pizza

Jamie Olivers version af en tomatsovs til pizza, er både smagsfuld, og nem at lave. Det er ikke fordi du behøver at stå i køkkenet i flere timer, men de 10 minutter denne sovs tager at lave, de er godt givet ud. Den kan i øvrigt også benyttes til pasta retter, eller til fisk.

Læs mere »

Gulerodssovs

En lækker opskrift på en fyldig gulerods sovs. Passer perfekt til, stegt eller dampet fisk, stegt kylling eller fiskefrikadeller.

Læs mere »

Gorgonzola sovs med hvidløg

En opskrift på gorgonzola sovs med hvidløg, med en imponerende lækker smag, som passer perfekt til bøf, kylling og meget andet. Denne sovs, får englene til at synge.

Læs mere »

Brun sovs, klassisk

Klassisk opskrift på dansk brun sovs som vores farmor lavede den. Der er mange måder at lave denne klassiske sovs på, men dette er den måde, som jeg lærte at lave sovsen på da jeg var knægt.

Læs mere »

Bechamelsovs / Hvid sovs

En klassisk opbagt bechamelsovs, der kan bruges som grund til mange stort set alle af-arter af hvidsovs, det kan være persillesovs, ostesovs og mange andre.

Læs mere »

Bearnaisesovs – sauce bearnaise

Dette er den klassiske opskrift på sauce bearnaise, eller bare bearnaisesovs på dansk. Hvis du først en gang har prøvet denne sovs, så går du aldrig tilbage til andet. “En æggeblomme, et skalotteløg, lidt hvidvinseddike med estragon. Det tager årevis før resultatet bliver perfekt… (Fernard Point, Ma Gastronomi).”

Læs mere »