Blog Archives

Bøf bearnaise

Opskriften der får enhver mand til at falde i svime. En god steak eller bøf, blandet med sprøde pommes frites og en god bearnaisesovs eller som nogle siger – saucebearnaise. Det vende hovedet på selv den mest mætte mand.

Læs mere »

Paprikasovs / paprikasauce

Nem og hurtig opskrift på en lækker paprikasovs/paprikasauce. Den er nem at lave og passer rigtigt godt til kylling. En paprikasovs må godt være lidt stærk i smagen (efter min mening), så der behøver ikke spares på paprikaen.

Læs mere »

Hvidvinssovs

En god opskrift på en hvidvinssovs der passer godt til de fleste fiskeretter. Husk at du behøver ikke benytte den bedste og dyreste vin til dine sovser, da smagen ændrer sig når du varmer den.

Læs mere »

Beurre Blanc

Klassisk opskrift på Beurre Blanc, eller den hvide smørsovs som den også kaldes. Tager ingen tid at lave og passer ferfekt til de fleste fiskeretter.

Læs mere »

Bearnaisesovs – sauce bearnaise

Dette er den klassiske opskrift på sauce bearnaise, eller bare bearnaisesovs på dansk. Hvis du først en gang har prøvet denne sovs, så går du aldrig tilbage til andet. “En æggeblomme, et skalotteløg, lidt hvidvinseddike med estragon. Det tager årevis før resultatet bliver perfekt… (Fernard Point, Ma Gastronomi).”

Læs mere »

Vildtfond

God basal opskrift på vildtfold der er velegnet ved tilberedning af supper, saucer, mørke ragouter og kraftige gryderetter, eksempelvis rødvinssauce og pebersauce.

Læs mere »