Grill sæson 2013

Jeg tror ikke, at jeg er den eneste der syntes denne vinter trækker ud. Ikke fordi jeg har noget imod vinteren som sådan, eller vinterens mad. Men jeg vil gerne snart kunne hive min grill frem fra gemmerne og bare smide en steg over.

Gasgrill vs kulgrill.

gasgrillNu er jeg typen der sværger til en god gammeldags kul grill. Ikke fordi jeg ikke kan se det smarte i en gas grill, for det kan jeg. Desuden viser tests faktisk, at man faktisk ikke kan smage forskel. Men der er noget nostalgisk ved at tænde op i grillen, og vente på at den skal blive klar. Det er det, der får testosteronet frem i os mænd, og det er det eneste tidspunkt, hvor det faktisk er os tilladt at være børn igen, og lege med tændstikker, avispapir og tændvæske. Med mindre vi blot benytter os af de nye ufine metoder som optændingsbriketter. Men hvad sjov er der ved det?

Hvad er så den perfekte grill?

En kuglegrill er god, fordi den fordeler varmen bedre end en traditionel grill. Desuden kan man smide låget på, og dermed faktisk skabe en slags ovn, samtidig med at du får den traditionelle grill smag. Desuden skal den være stor nok, til at du kan have bøffer på til hele familien, og helst også kunne stege via direkte varme, såvel som indirekte. Så det med at købe den store grill, det kan faktisk godt være i orden selv om i kun er to til hverdag. En anden smart ting ved at have et låg på sin grill er, at når man taget det sidste stykke kød, eller den sidste pølse, så kan man smide låget på grillen, og kvæle ilden i kullet, så man kan bruge det igen næste gang.

Men hvilke grill skal man så vælge? Ja, det afhænger helt af hvad du har plads til, og hvad pengepungen kan klare.

Man går jo aldrig helt forkert med en Weber grill, og der er masser af tilbehør at få til en sådan fætter. Der er ingen tvivl om at Weber’s udstyr er kvalitet, men du betaler også lidt for navnet. Dog vil jeg sige, at – det er af lækker kvalitet, og jeg har ikke fortrudt de ting jeg har. Dog har jeg fortrudt hver gang jeg har købt noget der lige var 50 kr. billigere, når man så står der og har smidt en bøf på jorden, fordi grill-tangen ikke lige kunne holde fast på den.

Men skal vi så vente på, at sommeren kommer, for at få lov til at hive grillen frem? Nej, man kan jo faktisk godt grille selv om det ikke er høj solskin – Men det er jo trods alt sjovere at stå og vende bøffen, i bar mave og grill handske, end det er at gøre det i stor vinterfrakke og handsker.

Se også

Glem ikke “sovsen” til din tapas

Tapas er så meget mere end blot kød, ost og brød. Det der virkelig får …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.