Glem ikke “sovsen” til din tapas

Tapas er så meget mere end blot kød, ost og brød. Det der virkelig får en omgang tapas til at skille sig ud og være en oplevelse man husker, er når der også er en masse “sovser” eller dips man kan smøre på sit brød. Det er disse ting der gør at man kan kombinere de andre ingredienser på så mange flere måder og få en ny smagsoplevelse hver gang. Men hvilke former for “sovs” kan du så smide på tapasbordet?

Pesto – et must til enhver tapasplatte

Ja, det er vel ikke rigtig tapas uden at der også serveres pesto. Men heldigvis er pesto så meget mere end blot den grønne basilikums pesto. Man kan få dem i røde udgaver med soltørrede tomater. Det er også muligt at fordanske pestoen og lave en af ramsløg. Egentlig er det næsten kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan putte i sin pesto.

Hvis du vælger at lave den fra bunden selv, kan du endda eksperimentere med forskellige nødder og kerner, som også vil kunne bidrage med nye smagsindtryk i din pesto.

Tapenade

Tapenade er også en klassiker og den er super nemt at lave. Det består blot af oliven, olivenolie, citron, hvidløg, kapers, og ansjoser, hvis du vil være rigtig italiensk. For dem der elsker oliven, er det en sand vinder. Igen er det muligt at eksperimentere lidt og for eksempel bytte oliven ud med artiskokker. Eller lave en ren hvidløgs tapenade.

Aioli

Endnu en fast bestanddel af tapas setuppet er aiolien. Der som de ovennævnte også kan laves i alverdens forskellige udgaver. Prøv at tilføje nogle urter til den, for en mere frisk smag. Eller gå den klassiske vej med hvidløg eller chili.

Der findes også mange forskellige metoder til hvordan man laver aioli, hvor nogle er meget nemme og næsten med et garanteret godt resultat. Så det er bare med at få købt nogle æg og noget olie og prøve sig frem og finde den metode der passer dig bedst.

Den nemme løsning

Hvis du ønsker en lidt nemmere løsning til din næste tapas aften, så er det heldigvis muligt at få god tapas take away i Århus. Hvis du har fundet dig en ynglings “sovs” til din tapas, kan du jo snildt lave denne og bare sætte sammen med din take away tapas. Det er kun lækkert med et miks af hvad du er god til at lave og hvad restauranten er god til. Så får man det bedste fra begge steder. 

Se også

Opbevaring af køkkenknive

Der er mange måder at opbevare dine knive. Her vil Hvalsøe Design komme ind på …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.