Lækker opskrift på en cremet risotto med sprøde kyllinge stykker og champignon. Bør nydes en varm sommerdag med et køligt glas hvidvin på terassen.
Ingredienser
- 2 løg
- 50 gram smør
- 2 liter kyllingefond
- 1 dl olivenolie
- 1 håndfuld timian frisk
- 5 dl risotto ris arborio ris
- 1 dl hvidvin
- 500 gram kyllinge fillet
- 3 fed hvidløg
- 200 gram champignon
- 50 gram parmesan
Antal personer: personer
Instruktioner
- Bring kyllingefonden i kog.
- Varm smørret sammen med 1 spsk olie.
- Pil løget og hak det i små stykker.
- Tilsæt løg og lad dem simre indtil de er blanke.
- Tilsæt ris og den friske timian.
- Lad risene simre med i 1 minuts tid.
- Tilsæt vinen og lad den koge med indtil den er opsuget af risene.
- Tilsæt 1-2 dl kyllingefond til risene, og rør rundt indtil det er fordampet eller opsuget af risene.
- Tilsæt så yderligere 1-2 dl kyllingefond, og rør... Fortsæt indtil alt fonden er brugt, det tager cirka 20-30 minutter.
- Risene skal være møre, men stadig faste i bidet, og risottoen skal være cremet.
- Skær kyllingen i cirka 1 cm tykke skiver.
- Kom resten af olien på en varm pande, og lad den stege i 5 minutter indtil den begynder at brune.
- Tilsæt nu hvidløg og champignon og lad det stege med i 2 minutter.
- Kom kyllingen sammen med parmasanost over i risene, krydr med salt og peber og server den straks.
Del denne opskrift