Enchiladas er tortillas med forskelligt fyld og kommer fra Mexico. Opskriften her er med et lækkert fyld af kyllinge stykker og tomatsovs.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
- Varm ovnen op til 190 grader - 170 grader hvis det er varmluft.
- Skyl kyllingen udvendigt og indvendigt og dup den med køkkenrulle udvendigt.
- Gnid den godt ind i salt, både indvendigt og udvendigt.
- Smør en rist med olie, og læg kyllingen på risten, således at den ligger på siden, med det ene lår opad.
- Efter 20 minutter vendes kyllingen så det andet lår kommer opad.
- Efter 20 minutter vendes kyllingen igen, så det ny er brystet der kommer opad.
- Steg herefter kyllingen til temperaturen i brystets tykke del er 71 grader. Hvis ikke du har et stegetermometer, så prik i kyllingen, saften der løber ud skal være klar i farven.
- Tag kyllingen ud, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
- Fjern skindet fra kyllingen og smid det væk.
- Tag kødet af kyllingen og riv det i strimler.
- Pil og hak løgene.
- Rist løgene på panden med lidt olie indtil de bliver bløde, de skal ikke tage farve.
- Tilsæt hvidløg, chili, og kanel og lad det riste med indtil du fornemmer duftene, det tager ikke mere end 10 sekunder.
- Hæld de flåede tomater ved og smag sovsen til med salt.
- Lad den simre i 10 minutter.
- Kom koriander og limejuice i.
- Tag ca. halvdelen af sovsen fra og gem den til senere.
- Bland kyllinge kødet i den del af sovsen der er i gryden, og lad den koge i små 10 minutter igen for at kyllingen bliver varm.
- Varm tortillaerne på begge sider på en varm og tør pande.
- Tag en tortilla, og hæld en gang af sovsen med kyllinge fyld over, og rul den sammen. Gentages indtil der ikke er mere fyld eller tortillaer.
- Læg de rullede tortillaer i et ildfast fast, og tag resten af sovsen og hæld over.
- Gratiner med ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 5 minutter indtil osten er smeltet.
Del denne opskrift